Irritatie en agressie in het verkeer: 1 op 8 automobilisten zoekt de confrontatie op; Wielrenners en appende fietsers meest irritante tweewielers

Een op de zes automobilisten ergert zich snel aan andere weggebruikers in het verkeer. Dat blijkt uit onderzoek van MarketResponse in opdracht van Univé onder ruim 1000 respondenten.

Lees verder

Aantal doorrijders na verkeersongevallen neemt toe

Liefst vier keer per dag rijdt een automobilist door nadat hij of zij een ernstig verkeersongeluk heeft veroorzaakt waarbij gewonden of doden vielen.

Lees verder

Grote zorgen bij instanties over ongevallen met fatbikes

De Fietsersbond en de politie maken zich grote zorgen over te hard rijdende fatbikes die niet aan de wettelijke voorschriften voldoen.

Lees verder

Independer zet meest risicovolle plekken met kans op fietsongelukken op een rij: Zuid-Holland het gevaarlijkst voor fietsers, Leiden koploper

Nu de scholen weer beginnen heeft Independer de meest risicovolle plekken met kans op fietsongelukken op een rijtje gezet.

Lees verder

Zorgen om toename aantal ouderen met ernstig letsel na val met e-bike: ‘Zet een helm op!’

Nederlandse traumachirurgen luiden de noodklok over de kwetsbaarheid van oudere mensen die elektrisch fietsen. Meer dan ooit zien ze ouderen met ernstig letsel het ziekenhuis binnenkomen, nadat ze met de e-bike onderuit zijn gegaan.

Lees verder

Zwarte zaterdag op Europese wegen

Zaterdag 5 augustus verwacht ANWB Verkeersinformatie de drukste reisdag van deze zomer op de routes naar de populaire Europese vakantiebestemmingen. Het is dan zwarte zaterdag.

Lees verder

Kwart Nederlanders maakt zich zorgen over alcoholgebruik van familie of vrienden in verkeer

Eén op de tien automobilisten die weleens met alcohol op rijdt, drinkt gemiddeld meer dan de toegestane hoeveelheid.

Lees verder

Ben ik verzekerd als ik op mijn slippers rijd?

In de zomer als het warmer wordt, is het erg verleidelijk om met slippers aan in de auto te stappen. Vanaf het strand naar huis of snel een boodschap doen. Maar mag dat wel volgens de wet? En bent u verzekerd als u een ongeluk veroorzaakt? Laten we eens kijken wat hiervoor is geregeld.

Lees verder

Motorkleding niet verplicht, wel verstandig: ‘Mannen overschatten zichzelf’

Een valpartij van een motorrijder en passagier afgelopen weekend in Arnhem, roept vragen op over het dragen van motorkleding. Op een motor is alleen het dragen van een helm verplicht. De wet schrijft niets voor over het dragen van beschermende kleding.

Lees verder

Premie autoverzekering stijgt met 20% in één jaar

Het is voor veel autobezitters flink schrikken als ze hun nieuwe polis binnenkrijgen. Vergeleken met juni vorig jaar is de premie met maar liefst 19,6% gestegen, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer. Dat komt neer op een gemiddelde premiestijging van 160 euro in één jaar. In zeven jaar tijd is de premie voor de WA-verzekering zelfs verdubbeld.

Lees verder

Bumperkleven en smartphonegebruik wederom bovenaan in top 5 ergernissen en afleidingen in het verkeer

Van files en flitsers tot snelheidsduivels en mensen die rechts inhalen: Nederlanders ergeren zich groen en geel in het verkeer. Uit het jaarlijks onderzoek* van Allianz Direct blijkt dat er tijdens het autorijden geregeld irritaties en afleidingen om de hoek komen kijken.

Lees verder

51 dodelijke verkeersongevallen op rijkswegen in 2021

In 2021 waren er 51 dodelijke verkeersongevallen op rijkswegen, waarbij evenveel verkeersdeelnemers kwamen te overlijden. Ruim de helft van de ongevallen (n=27) vond plaats bij een op dat moment geldende snelheidslimiet van 100 km/uur.

Lees verder

Investeringsimpuls Verkeersveiligheid: eerste investeringen besparen over de komende 30 jaar ruim 1.000 verkeersslachtoffers

Investeringen in verkeersveiligheidsmaatregelen die decentrale overheden tot 2026 voor hun wegen hebben ingepland, zullen over de komende 30 jaar naar schatting ruim duizend verkeersslachtoffers besparen: ongeveer 25 verkeersdoden en 1046 (ernstig) verkeersgewonden.

Lees verder

Belangenbehartiger Michael verwees talloze cliënten naar een rij-angstbegeleider, voordat hij besloot om ook zijn eigen verkeerstrauma te gaan aanpakken

NIVRE-expert Michael Peters werkt al tien jaar als belangenbehartiger voor letselschadeslachtoffers. Sindsdien heeft hij honderden cliënten begeleid bij het verhalen van hun schade. Daarbij heeft hij oog voor mogelijke extra hulp die ze nodig hebben bij hun herstel

Lees verder

Provincie Utrecht waarschuwt jongeren voor risico’s fietsen onder invloed: Trapper niet in!

De provincie Utrecht start een campagne om jongeren bewust te maken van de risico’s als je met alcohol op de fiets stapt. Volgens de provincie is het landelijke aantal verkeersslachtoffers dat na een fietsongeval waarbij alcohol in het spel is op de spoedeisende hulp belandt, de afgelopen tien jaar met 84 procent gestegen.

Lees verder