VERKEERSBEGELEIDINGEN

Bij RaNed hebben we het over “begeleiden” omdat wij onze cliënten graag helpen “het in zichzelf te vinden” in plaats van te vertellen wat ze moeten doen. Wij nemen onze cliënten dus niet aan het handje mee, maar geven ze steun en tools om uiteindelijk te kunnen bereiken wat men graag wil: vrijheid en onafhankelijkheid in het verkeer!

Verkeersangst is een verzamelwoord van verschillende angsten in het verkeer, waardoor iemand belemmerd wordt in zijn normale functioneren in het verkeer. Of men nu een verkeersongeval heeft meegemaakt, last heeft van fobische klachten of om andere redenen niet meer durft te rijden, steeds is er sprake van een onvoldoende mate van zelfvertrouwen. Dit leidt vaak tot frustraties of vermijdingsgedrag, terwijl de mensen in de naaste omgeving vaak niet kunnen begrijpen wat er aan de hand is.

Als het beroepschauffeurs betreft, leiden de klachten vaak tot ziekteverzuim, omdat de betreffende persoon niet meer of slechts beperkt kan functioneren. Om deze belemmeringen terug te brengen en de angst beheersbaar te maken, heeft RaNed begeleidingsprogramma’s ontwikkeld waarmee al jaren verrassende resultaten worden bereikt.

RaNed biedt onderstaande begeleidingstrajecten als bedoeld onder “Verkeersbegeleidingen”;