Een bedrijfs/ of verkeersongeval kan psychisch vergaande consequenties hebben. RaNed trauma- en herstelbegeleiding zet zich in voor herstel van cliënten op dit vlak. Onze aanpak is vooral praktisch en pragmatisch.
Gepubliceerd: (2024-01-12)
Een terugkerend vrijdags onderdeel van Letselschade.NU is ‘Tien vragen aan…’, waarin een letselschadeprofessional een klein inkijkje geeft in zijn of haar leven en drijfveren. Vandaag is het de beurt aan Raoul van Noort (60). Raoul is directeur en begeleider bij RaNed trauma- en herstelbegeleiding 24/7. Hij begeleidt slachtoffers van ongevallen naar optimaal herstel en zet zijn expertise o.a. in bij toedrachtsonderzoek.
Hoe ben je erin gerold?
Feitelijk is mijn passie voor het vak als traumabegeleider van (verkeers)slachtoffers voortgekomen uit het meemaken van diverse verkeersongevallen op zeer jonge leeftijd. Door de negatieve ervaringen maar goede aanpak van destijds heb ik door de jaren heen een ‘posttraumatische groei’ mogen ervaren.
Na mijn militaire dienstplicht en aansluitend een functie als verkeersdocent voor militaire motorvoertuigen heb ik mij verder bekwaamd in verkeerstechniek en verdiept in de psyche van de mens. Na een aantal jaren bij een gespecialiseerd verkeersinstituut gewerkt te hebben, heb ik mij verder bekwaamd in het begeleiden van verkeersslachtoffers. In die periode betroffen dit voornamelijk beroepsmatige weggebruikers.
Sinds september 1994 heb ik het bedrijf met mijn voormalig compagnon en oud-collega voortgezet onder de naam A&R Verkeersbegeleidingen, welke naam in 2008 door uittreden van mijn compagnon is gewijzigd in de nog steeds gevoerde naam RaNed. Inmiddels bijna 30 jaar mogen wij in opdracht van verzekeraars en alle aan de letselschadebranche gerelateerde partijen cliënten naar herstel in hun mobiliteit begeleiden.
Lees het hele artikel hier: https://www.letselschade.nu/10-vragen/tien-vragen-aan-raoul-van-noort/