Ook verkeersslachtoffers zijn slachtoffer

15-11-2019 
 
;">

'OOK VERKEERSSLACHTOFFERS ZIJN SLACHTOFFER'


Mensen die slachtoffer worden van een verkeersongeval, zoeken vaak geen hulp. Daardoor komt de klap vaak pas weken of zelfs maanden later. De campagne Als verkeersslachtoffer ben je ook slachtoffer, roept mensen op tijdig hulp te zoeken.

„Uit gesprekken die wij hebben gevoerd met verkeersslachtoffers blijkt dat zij zich niet altijd slachtoffer voelen, terwijl zij dat wel zijn en daardoor dus ook recht hebben op hulp", zegt Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland. Vaak bagatelliseren mensen volgens haar zo'n ongeval. Dan zeggen ze 'het is niet zo erg' of 'het had een ander ook kunnen overkomen'.

OOK HULP BIJ PRAKTISCHE ZAKEN

„Wanneer je als voetganger, fietser, motorrijder of automobilist bent aangereden biedt Slachtofferhulp Nederland niet alleen emotionele en juridische ondersteuning", zegt Jansen. „Onze medewerkers kunnen ook helpen bij praktische zaken, zoals het aanvragen van een schadevergoeding of het in contact brengen met de juiste instanties."

ERVARINGEN DELEN

Op de website van Slachtofferhulp kan iemand, al dan niet anoniem, persoonlijke ervaringen delen met lotgenoten. Contact met de veroorzaker van een verkeersongeval kan bovendien helpen, zo staat te lezen op de site. Wij horen vaak van slachtoffers dat ze dan antwoord krijgen op hun vragen en dat het contact helpt om de gebeurtenis een plek te geven.

Zondag is het Werelddag voor de herdenking van verkeersslachtoffers. Elk jaar raken ongeveer 20.000 mensen in Nederland ernstig gewond in het verkeer.

 

Bron: ANP 

 

RANED
Ben je zelf slachtoffer van een verkeersongeval? Heb je daaraan verkeersangst overgehouden? Durf je de weg niet meer op als voetgangers, fietser of als bestuurder van een auto?
RaNed kan je de juiste hulp bieden. RaNed onderscheidt zich van andere instanties door een aanpak die geheel gericht is op gedragsverandering middels een combinatie van praktische verkeersbegeleiding en psychologische elementen. Vragen of interesse? Neem contact op met RaNed op 0252-533044 of meld je aan via onze website onder het kopje 'Contact - aanmelden'.